Select Page

Atelier

 

Ateliér byl navržen pro klienta středního věku, který žije sám. Základním požadavkem byla modernost, jednoduchost a vzdušnost. Jako základní prvek prostoru jsme zvolili kuchyň v poněkud netradičnějším provedení – šedo-žluté lamino doplněné kovovou pracovní deskou se zříznutým designem. Spolu s cihlovou stěnou a měchovými obrazy slouží jako ideální doplnění jinak jednoduchému prostoru. Masivní dřevo a pastelové čalounění na židlích a doplňcích zabezpečilo narušení sterility, ale zároveň nepůsobí rušivě a prostor designově nerozbíjí.

Specifikum tohoto prostoru je loftová ložnice, jejíž dominantou je postel vyrobená z masivních trámů doplněná zabudovaným led páskem. Křesílko s taburetkou zde slouží jako „čtecí koutek“ a je proto patřičně osvětlena. S výhledem na prostor a z okna na nedaleký kopec slouží jako ideální prostor pro odpočinek s knížkou či bez ní. Celý prostor se nese v duchu jednoduchých, čistých materiálů, jako dřevo, beton a kov doplněných světlými pastelovými barvy. Nenáročné kytky a bezúdržbové měchové obrazy tvorí důležitý kontrast s chladnějšími materiály a také nedílnou součástí ateliéru jsou suvenýry z klientových cest po světě.

Kontakt

13 + 10 =